Vyčistit koberec strojním čištěním bez zásahu lidské ruky? V dnešní době velmi žádaná služba, která se využívá pro firmy i jednotlivce, pro domácnosti, i společenské prostory a pracoviště.detailní pohled na koberec

Co vše lze vyčistit

Všechny podlahové krytiny s výjimkou dřeva, parket, plovoucí podlahy, tedy míst, kde je kontakt s vodou snesitelný pouze ve výjimečných případech a velmi omezené míře. Nejvíce tedy koberce ze všech druhů materiálů a délky vláken.
Kromě koberců se hloubkové čištění hodí i na sedací soupravy a postele (všechny typy matrací). Mohou se tímto způsobem vyčistit i polstrování kuchyňských nebo kancelářských židlí a křesel, podnožky a taburety a také některé větší zvířecí pelíšky.

Kde všude čištění aplikovat

Domácnosti – v současné době stoupá zájem o tyto služby i v domácnostech, dříve se lidé snažili vypomáhat vlastními prostředky, ale dnes existuje celá řada strojů, které tuto práci usnadní. Ne každý však zvládne vyčistit povrch efektivně a do hloubky, jako například systém pro mokré tzv. extrakční čištění Rotovac. Cena těchto strojů je velmi vysoká, a tak se vyplatí nechat strojem Rotovac čistit koberec jednou nebo dvakrát ročně na zakázku.
Kanceláře – v kancelářích se již služba strojního čištění používá řadu let, kanceláře jsou spolu s hotelovými komplexy nejvytíženější oblastí, kde se podlahové krytiny musí čistit vícekrát do roka, a kde se také častěji mění za nové.
Veřejné provozovny – do této kategorie řadíme restaurace, kavárny, čajovny, vinárny a všechna místa, kde se podávají pokrmy a nápoje, a kde koberce kusové i metrážové tvoří součást útulného prostředí. koberec na podlaze v hotelu
Hotely a penziony – vyžadují službu čištění koberců Praha v pravidelných intervalech vzhledem k obrovskému rozsahu pohybu na podlahových krytinách v jednotlivých pokojích, na chodbách, a ve společenských místnostech.
Prostory pro obyt dětí – dětské koutky, mateřské školy, školní družiny a všechna další místa, kde si děti na koberci hrají, by měla být prioritně ošetřována a zbavována nečistot vzhledem k tomu, že právě děti tráví nejvíce času hraním na zemi.